Salt er ikke bare salt! - Håndlavet økologisk hudpleje

Vi ved alle at salt er nødvendigt for kroppen, men at et for højt saltindtag kan have skadelig virkning på helbredet. Men ved du også at salt er et vidundermiddel i hudpleje, men at der er milevid forskel på hvilket salt man bruger?

Der findes grundlæggende tre typer salt: Havsalt, stensalt og vakuumsalt

Havsalt
Ægte havsalt fremstilles ved inddampning af havvand. Denne proces efterlader forskellige spormineraler og elementer alt efter hvor havvandet stammer fra. Der er en bred vifte af havsalte til rådighed. Disse omfatter alt fra salt høstet ud fra vores egne kyster, som f.eks. Læsø-salt eller salt fra Mariager Fjord, men det meste havsalt høstes ved Frankrigs kyster, fra det døde hav i Israel eller fra Stillehavet. Alle former for havsalt har forskellige mineralske sammensætninger, men fælles for dem er, at de alle indeholder mineraler og sporstoffer, som er gode for huden.

badesalt

 

Stensalt
Stensalt brydes i saltminer. Saltdepoterne i undergrunden er rester af forsvundet hav, hvor havvandet er fordampet, og saltet blevet skubbet ned i undergrunden. Nogle steder kan saltminerne være meget dybe. I Tyskland findes der f.eks. 1.000 m dybe miner, og i f eks. Polen og i Danmark findes der store saltaflejringer. Det salt, som endnu ikke er hentet op fra undergrunden, kaldes for stensalt. Stensalt anvendes overvejende til vejsalt om vinteren og som råvare for vakuumsalt.

9236

 

Vakuumsalt
Vakuumsalt er nok den type salt, som vi kender bedst som det hvide bordsalt eller det grovere køkkensalt. Vakuumsalt er raffineret bjergsalt. Ved hjælp af vand opløser man saltet til en lage. Denne saltlage renses for urenheder og inddampes under tryk. Resultatet er >99,9% rent natriumklorid. Under inddampningen kan man desuden styre saltets kornstørrelse, enten til groft eller fint alt efter anvendelse. Det meste bordsalt er tilsat tilsat antiklumpningsmidler og jod, og er som oftest bleget. Denne fremstillingsproces eliminerer de naturlige mineraler og sporstoffer, der naturligt fremkommer i havsalt.

Salt_shaker_on_white_background

Alle salte er altså ikke skabt lige når det kommer til sammensætning og forarbejdningsmetoder. Og derfor er de heller ikke lige gode for huden. Bl.a. derfor bruger Vølve kun uraffineret og ubehandlet havsalt, der har et naturligt højt niveau af naturlige mineraler og sporstoffer.

Der er uendeligt mange anvendelsesmuligheder for salt – foruden at det smager vidunderligt på en kartoffelmad.

Her har vi samlet ti gode anvendelsesmuligheder for salt til hudpleje:

10 tips til hvordan du kan bruge salt i din daglige hudpleje

1. Til at fjerne døde hudceller og exfoliere kroppen. En god saltscrub fjerner døde hudceller og gør huden ultra-blød. Vølve anbefaler Himmel og Hav eller Månegrus, der begge fugter, opstrammer og bekæmper appelsinhud – og så dufter de altså skønt!

2. Til at opfriske og blødgøre trætte, hævede og ømme fødder – Giv fødderne et varmt fodbad tilsat urter og havsalt, som f.eks Vølves fodbadesalt Strandkant.

3. Mundskyllevæske: – Bland lige dele salt og bagepulver til en mundskyllevæske, der opfrisker ånden. Tilsæt 1 tsk salt blanding til ¼ kop vand. Tilsæt en dråbe pebermynteolie

4. Brug salt mod kløende myggestik og brændeælder- vask i saltvand for at lindre kløe og irritation

5. Rens din bruser eller badekar – Hvis du bruger nogen form for olier eller scrub ved badning så kan badet blive meget glat. Drys lige dele bagepulver og fint salt på brusergulvet eller i badekarsbunden. Skyl af når du er færdig med at bade.

6. For at detoxe kroppen – Brug en kombination af 1 dl Epsom salt, ½ dl havsalt og 1 spsk kaolin ler og tilsæt karbaddet for en detoxende effekt.

7. Beach look til håret: Mix havsalt, planteolie og vand og put i en sprayflaske. Bruges på vådt hår for at give håret et bølget strandlook, når det tørrer. Hvor meget salt du bruger, afhænger af hvor meget du vil have håret til at krølle og hvor tørt det skal være. Brug evt. Vølves hårolie Glans.

8. Facial toner til bumset og uren hud – Bland 1 teskefuld havsalt med 2 dl vand og 1 tsk æblecider-eddike og put i en sprayflaske. Spray på ansigtet (undgå øjnene). Sørg for at fugte din hud godt bagefter, evt med Vølves ansigtsolie Glød.

9. Tørre barkede fødder – Bland lige dele havsalt med havregryn og bagepulver med lidt vand til en perfekt fodbehandling. Påsmør fødderne for at blødgøre, og fjern hård hud med en fodfil og fugt fødderne feks med Vølves Rosensalve.

10. Til at lysne dine negle – Glem de smarte dyre negle-whitener og lav din egen. Bland 1 tsk citronsaft, 1 tsk bagepulver, 1 tsk havsalt og nedsænk neglene i blandingen. Væk er misfarvninger og skidt og neglene bliver fine og hvide. Husk at behandle negle og neglebånd med en god salve, så de ikke udtørrer og knækker eller sprækker, f.eks Vølves Vidundersalve!

badesalt

Lige nu kan du få en en skøn balancerende salt og sæbebar i shoppen. Se den her.

 

IMG_9921

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.