Roser er røde... 5 hurtige om rosens magi. - Håndlavet økologisk hudpleje

Rosen er nok den blomst, der har flest symbolske betydning af alle blomster.

Rosen er både smuk og helsebringende.
Rosen er både smuk og helsebringende.

En rose symboliserer kærlighed (både den jordiske og den himmelske), skønhed, død og genfødsel, fuldkommenhed, tavshed og martyrium. Sammen med hjertet er rosen nok det vigtigste symbol i Vesten for kærlighed og personlighed. Den røde rose symboliserer især kærlighed, begær og martyrium, den hvide især uskyld og renhed, men også død, og den gule rose kan forbindes med bedrag.

Også politiske partier bruger rosen som symbol. Her er det socialdemokratiets logo.
Også politiske partier bruger rosen som symbol. Her er det socialdemokratiets logo.

Men rosen har også længe været kendt for sine helbredende og helsebringende virkninger. Her er 5 af dem.

1) Antidepressiv virkning:
Rosenolie øger selvværdet og giver selvtillid og mental styrke. Den er et middel til at bekæmpe depression, og lindre angstsymptomer. Rosenolie er meget udbredt i aromaterapi, da den bidrager til positive tanker, virker afslappende og giver en følelse af glæde, lykke og håb.

2) Betændelseshæmmende og feberreducerende virkning:
Rosenolie har vist sig at være gavnlig ved tilfælde af betændelse, fordøjelsesbesvær og dehydrering. Derfor er rosenolie ofte blevet brugt som behandling mod bl.a. betændelsestilstande, gigt og feber.

3) Antiseptisk virkning:
Nok den mest duftende og luksuriøse måde at behandle sår på! Knuste rosenblade og rosenolie har været brugt som en effektiv behandling mod sår, da rosen har naturlig antiseptisk virkning og fremskynder heling af huden.

4) Astringerende virkning
:
Rosenolie har længe været brugt i hudpleje bl.a. for sine sammentrækkende egenskaber. Rosenolie styrker og løfter huden, og virker helende på sprængte blodkar. Rosenolie modvirker tab af fasthed af muskler i bl.a. maveregionen og bekæmper aldring af hår, rynker. Rosenolie bekæmper urenheder i huden og virker opstrammende.

5) Stimulerende virkning
:
Rosen har altid været stærkt forbundet med kærlighed og elskov. Og det er der god grund til. Duften af rosen øger nemlig din libido og fremkalder romantiske følelser og har gavnlig effekt på sexlivet. Rosen er kendt for at modvirke seksuel dysfunktion, impotens, og manglende sexlyst.

Vølve har derfor lavet en special edition rosensalve lavet på udtræk af økologiske rosenknopper. Salven er glat og nem at smøre ud, og den dufter skønt af rose. Meget velegnet til tør hud, tørre hænder, hudafskrabninger, sprukne blodkar mv. Eller hvad med at give din partner en erotisk massage?

Kan købes her så længe lager haves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.