Prøv Vølves lækre naturlige og økologiske sæber uden kemi

Her er de færdige sæber. De er blevet meget fine, synes jeg.

Som I ved, så er jeg fornyligt begyndt at syde sæbe i stor stil. Og når jeg fortæller om det rundt omkring, er folk begejstrede, men langt de fleste nævner dog i forbifarten, at de foretrækker flydende håndsæbe frem for fast håndsæbe. Når man spørger ind til hvorfor, mener langt de fleste, at flydende håndsæbe er mere hygiejnisk, da det jo kommer i en lukket beholder. Samtidig mener mange, at flydende håndsæbe udtørrer hænderne mindre.

Men begge dele er en sandhed med modifikationer.

For det første indeholder flydende håndsæbe langt mere vand end fast håndsæbe. Fast håndsæbe indeholder kun en smule vand, der aktiverer ludprocessen. Jo mere vand et produkt indeholder, desto større mængder konserveringsmidler skal der i for at undgå svampedannelser mv. De fleste flydende håndsæber skal jo konserveres nok til at holde sig mange år på hylderne rundt omkring, så det er store mængder kemikalier, vi taler om.

Når jeg laver sæber tilsætter jeg en smule e-vitamin som konservering, men ellers indeholder de ingen kunstige konserveringsmidler. Dog skal de helst opbevares i en ren sæbeskål eller alternativt hænges op, da der kan være bakterier i det vand, som håndsæben nogen gange svømmer rundt i. Min mormor hængte altid håndsæben på en magnet. Det var smart og hygiejnisk.

For det andet så er der måske rigtigt, at håndsæber udtørrer huden. Det gælder særligt for de håndsæber som man køber for 5 kr stykket i Netto, og som har meget lidt tilfælles med et stykke hjemmesydet sæbe. Det er som regel et produkt af kemiske sæbestoffer, der har fået tilsat noget forhærdingsmiddel til at størkne. Tit indgår der endda fedt fra døde dyr i. Adr.

Vølves naturlige og økologiske håndsæber er lavet af 100% økologiske planteolier. Hovedolien er en kokosolie, som giver et lækkert blødt skum, når man vasker sig med den. Den udtørrer ikke hænderne, og renser mildt og lækkert.

Så overvej en fast håndsæbe af god kvalitet næste gang, du køber ind. Lige om lidt kan du købe håndsæbe her i shoppen og glæde dig selv eller en ven med et stykke kvalitetssæbe. Det er sund fornuft.

Du kan læse astma-allergiforbundets artikel om fast vs flydende håndsæbe her.

 

r601586_448150705303240_1753132909_n

 

Du kan skimte et stykke af Vølves hjemmesydede sæbe i baggrunden. Leveres naturligvis i en hygiejnisk pose, som man kan hænge op bagefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.