Konjac-svampen - den gode kartoffel. - Håndlavet økologisk hudpleje

Er det en svamp? Er det en kartoffel? Svaret på begge dele er ja!

Måske har du prøvet eller kender til de små runde svampe, der ofte går under navnet konjac-svampe, uden dog at have noget at gøre med den alkoholiske drink? Eller med en svamp i det hele taget? Det er fordi at konjac-svampen slet ikke er en svamp, men en porøs pude lavet af kartoffelfibre, der kan suge vand helt ligesom en natursvamp, og renser og eksfolierer huden blidt. Samtidig er fibrene så stærke, at svampen kan genbruges mange gange.

Konjac-svamp når den er ny.
Konjac-svamp når den er ny.

Hvordan gør man?

Meget enkelt. Når du får en svamp er den formet som en aflang flad pølse, men når du holder den under lunket vand i et par sekunder, så folder den sig ud og bliver til den blødeste og mest lækre pude, som du så bruger til afrensning af f.eks. ansigtet. Puden er meget let eksfolierende og styrker blodomløbet. Og så er den åh så blød.

Konjacsvampen efter at den er fugtet.
Konjacsvampen efter at den er fugtet.

Vær ikke bange for at afrense makeup med den, du skyller den bare under den varme hane, evt med lidt neutral sæbe, og så lader du den tørre. Så er den klar til brug næste gang. Jeg bruger mine 100-vis af gange, før de er brugt op og er derfor et super alternativ til f.eks en vaskeklud eller lignende, der hurtig bliver sur.

Du kan købe svampen her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.