Alle kender den, næsten alle bruger den. Mange af os har adskillige liggende i lommer, på natborde og i skabe. For nogen er den lige frem uundværlig! Ja, jeg har endda hørt om støttegrupper for folk, der er afhængige af læbepomade. F-eks. har Lip Balm Anonymous et site, der hjælper folk der er afhængige af læbepomade.
Den moderne læbepomade blev efter sigende opfundet i USA af en farmakolog fra Virginia. Han blandende forskellige ingredienser, bl.a. stearin, og formede dem, så lignede et stearinlys og solgte dem indrullet i sølvfolie. Han havde dog rigtig dårlig succes med det, og solgte sidenhen produktopskriften for 5 dollars. Sidenhen blev det en kæmpe succes.
Men faktisk har mennesket altid brugt forskellige midler til at reparere tørre og sprukne læber. Et af de ældste tricks til læbepleje er at smøre dem med ørevoks! Det er muligvis effektivt, og har måske også den bivirkning, at man ikke slikker læberne så meget, hvilket tit er medvirkende til udtørring. Men lækkert lyder det ikke ligefrem.
Smør det her på læberne næste gang… Nej, vel?
Vølve har brugt en del tid på, at finde den helt rigtige kombination til den perfekte økologiske og naturlige læbesalve. Den skal være hård nok til at kunne ligge i en lomme uden at smelte, men blød nok til at den nemt kan påføres. Den skal have gode, sunde olier i uden at være fedtet, og den skal være drøj i brug og holde læberne fugtige længe.
Efter mange mislykkedes forsøg, med forskellige ingredienser, synes jeg, vi har nået frem til en vinderkombination. Sheasmør smeltes langsomt i et vandbad sammen med naturlig økologisk bivoks. Herefter tilsættes hvedekimsolie, der er rig på e-vitamin, som er hudens foryngelsesserum og en naturlig konservator. Så tilsættes der koldpresset økologisk rapsolie og til sidst lanolin, der er kendt for sine sårhelende og reparerende egenskaber. Evt. farve og smag tilsættes, og det hele hældes på dåse. Derefter afkøles de i køleskab, og så er de klar til brug!
Et lakridskys fra Vølve.
Både plejer og smager godt. Helt naturligt!
Vølves økologiske, håndrørte læbesalve indeholder, i modsætning til mange kommercielle produkter, INTET vand. Indeholder din læbepomade vand er der en stor chance for, at den gør mere skade end gavn, da vand på længere sigt udtørrer huden. Mange producenter tilsætter også stearin i læbepomader for at binde den bedre til læber, men også det finder vi unaturligt og unødvendigt, da det ingen gavnlige virkning har for huden.
Hvis du har børn, særligt pigebørn, så har de også gerne en forkærlighed for at bruge læbepomade og gloss. Det er ofte det første produkt som pigerne begynder at bruge, som en del af et forskønnelsesritual. Derfor er det vigtigt, at læbepomaderne er helt fri for kemikalier, parabener og parfumer, der kan give allergi og er usunde for kroppen. Men læbepomaden skal alligevel give et fint skær og må gerne fremhæve læberne naturlige rødme. Vølves rabarbarkys er tilsat en lille smule farvepigment, der på naturlig måde fremhæver læbernes rødme og giver en fin glans!
Et lækkert rødt rabarberkys fra Vølve.
Økologisk, naturligvis!
Her er Vølves fem gode råd til sund læbepleje:
1) Undgå at pille og bide i læberne. Har du tør hud på læberne, der irriterer, så børst læberne forsigtigt med en blød tandbørste. Påfør Vølves nærende læbebalsam bagefter.
2) Undgå læbepomader der indeholder vand
3) Husk at beskytte læberne med læbebalsam før du går ud i hård frost eller sol.
4) Overfugt ikke læberne. Det er ofte nok at smøre læberne ind 2-3 gange dagligt, med mindre man befinder sig et sted med stærk kulde eller sol
5) Brug læberne! Kys din mand, kæreste, hund og børn ofte og længe.