Er din salve blevet grynet? - Håndlavet økologisk hudpleje

Hvorfor bliver Vidundersalve nogen gange grynet?

Sheasmør er en af de ingredienser, som vi desværre ikke kan få i en nordisk version, men vi er så glad for produktets mange kvaliteter, at vi har valgt at gå på kompromis, og bruge det alligevel, men i stedet sikre, at sheasmørret er af den fineste kvalitet, helt naturligt og økologisk og fremstillet med respekt for natur og mennesker. Den sheasmør, vi bruger, kommer fra et fairtrade kvinde-Coop i Uganda, hvor høsten af sheasmør skaber forbedrede levevilkår for de lokale kvinder og deres børn. Vi bruger sheasmør i Vidundersalve og KYS.

Økologisk hudpleje
Rå uforarbejdet sheasmør

Vi får med jævne mellemrum henvendelser fra folk, der oplever, at f.eks. vidundersalven kan blive grynet, og om det betyder, at produktet er fejlproduceret eller blevet dårligt. Det klare svar er NEJ.

Sheasmør er en ingrediens med sin helt egen personlighed. Konsistens og fasthed afhænger af temperaturen ved fremstilling og ved opbevaring. En af de hyppigste udfordringer med sheasmør er, som nævnt, at der pludselig kan opstå små granulater i salven, der gør at den føles grynet. Det er en velkendt udfordring, som vi gør alt for at styre, men det sker altså med jævne mellemrum. Det har INTET at gøre med produktets kvalitet og forringer ikke produktet på nogen måde. Det er bare noget der sker, når man bruger og arbejder med naturlige ingredienser.

Smeltet sheasmør med små granulater
Smeltet sheasmør med små granulater

 

Men kan man gøre noget ved det? Her er svaret JA! Der er to ting man kan gøre:

  • Lev med det!
    Ved brug smelter de små ‘korn’ lynhurtigt, da de er en naturlig del af produktet. Sheasmørs smeltetemperatur er den samme som hudens temperatur, hvilket også gør den så vidunderlig at bruge.
  • Giv salven et bad!
    Bryder du dig ikke om de små granulater kan du gøre følgende: Hæld varmt vand i en skål. Put evt. salven i en vandtæt pose eller sikre dig at låget er rigtig godt sat på. Nedsæt så salven i vandbadet i en 5 minutters tid. Put bagefter salven i køleskabet i en halv times tid – aldrig i fryseren. Denne proces kan du gentage flere gange, hvis det er nødvendigt.

Nyd dit naturprodukt med alle de varianter, som naturen også rummer. Og husk så godt med vidundersalve i kinderne nu da frosten har sat ind. Læs om vidundersalvens mange andre formål her.

Kærlige sne-hilsner
Vølven

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.