Økologisk bomuld er ikke bare noget man tager på... - Håndlavet økologisk hudpleje

Økologisk bomuld

De fleste af os bruger mange af dem om året. Vi bruger dem på neglene, i ansigtet, i ørerne og mange andre steder. Jeg taler naturligvis om vatrondeller og vatpinde. 

Disse er som regel lavet af blødt bomuld, der er presset til en lille kugle eller til en flad plade.

Det er blevet naturligt for mange at vælge tøj lavet af økologisk bomuld. Men faktisk er det stadig kun omkring 1% af al bomuldsdyrkning, der er økologisk. Og faktisk er bomuld den 4. største afgrøde på verdensplan. Så ved at vælge økologisk bomuld bidrager man til et sundere klima og støtter en miljørigtig dyrkning af bomuld.

Som økologisk bomuldsdyrker skal man leve op til følgende krav:

  • Holde hus med naturressourcerne så mindst mulig skade på miljøet opstår
  • Bevare jordens frugtbarhed på lang sigt
  • Skabe størst mulighed for genanvendelse af jorden

Ordningen skal baseres på lokale og udskiftelige ressourcer. I praktikken indebærer det blandt andet at bonden dyrker med såkaldte roterende vækster, og i stedet for kun f.eks. at dyrke bomuld, sås andre afgrøder. Majs kan dyrkes mellem bomuldsafgrøderne og til og med mellem bomuldsrækkerne. På denne måde beholder jorden sin frugtbarhed bedre og forsvarer sig også mod insektangreb. Tilskud i form af gødning sker med organisk gødning fra f.eks. køer og høns.

For at støtte den økologiske bomuldsdyrkning i verden har Vølve besluttet at give 25% rabat på alle økologiske bomuldsprodukter i webshoppen. Du kan se produkterne her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.