Lav din egen sugaring-masse til mild hårfjerning - Håndlavet økologisk hudpleje

Opskrift på din egen sugaring-masse til hårfjerning

5 dl sukker
1 dl demineraliseret vand
1 dl citronsaft

Gaze eller lignende tyndt stof, en kasserolle, en afkølet plastikskål og en spatel.
Evt nogle dråber e-vitamin, teatree-olie eller pebermynteolie

Bland sukker, vand og citronjuice i kasserollen og opvarm under lav varme. Rør i blandingen indtil massen begynder at boble svagt. herefter kan du tilsætte teatree-olie, pebermynte, e-vitamin ell. lign. men tilsæt kun 1-2 dråber. Bliv ved med at røre indtil massen er en tyk masse med store bobler.
Fjern blandingen fra komfuret og hæld op i en afkølet plastikskål og lad massen køle til stuetemperatur.

Herefter kan du fordele massen på de steder af kroppen, hvor du ønsker at fjerne hår, med spatlen. Læg gaze eller tyndt stof ovenpå massen og pres den fast med fingrene. Lad tørre ca 1 minut og træk så gazen af med et ryk. Fortsæt til al hår er fjernet.

Du kan med fordel gemme den ubrugte sukkermasse. Gem i køleskabet og sæt den kort i mikrobølgeovnen, til den er smeltet, før du bruger den næste gang!

8 tanker om “Lav din egen sugaring-masse til mild hårfjerning

 1. Dorthe siger:

  Hej
  Jeg bruger “stof”-stykker fra børneregntøj, den slags som har stofbagside og gummiforside. Så få jeg ikke voksen på fingrene. Jeg smører et tyndt lag voks på hvert nyt sted og bruger det samme stykke “stof” 10-15 gange.
  Mvh. Dorthe

 2. Nat siger:

  Tak for opskrift og fremgangsmåde. Lige en note: Min skønhedsklinik hvor jeg bliver vokset med sukkervoks, har sagt, at man endelig IKKE skal putte citronsaft i, da det er alt for hårdt ved huden. Netop den enkelte kombination af vand og uraffineret rørsukker, skulle være den bedste og blideste i følge dem. Så kan man gerne efterbehandle med en olie tilsat lidt teatree oil og e-vitamin.
  Mvh. Nat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.