Hårfjerning kapitel 5: Sugaring - Håndlavet økologisk hudpleje

Hårfjerning ved hjælp af sugaring

Her ved siden af mig på Godthåbsvej på Frederiksberg bor der en dame, der er specialist i sugaring, der også er en metode til hårfjerning. Men hvad er det egentlig, det sugaring? Det er noget med sukker, men hvordan kan man fjerne hår med sukker? Det vil vi kigge på i dette kapitel..

Umiddelbart lyder ‘sugaring’ som noget nyt og fancy, men faktisk er hårfjerning med sukker en oldgammel metode, der stammer helt tilbage fra oldtidens Mellemøsten. Sugaring-behandlingen er grundlæggende den samme som en voksning – forskellen er bare, at voksen bliver erstattet med en varm sukkermasse. De fleste oplever, at denne metode gør langt mindre ondt end voksbehandlingen; først og fremmest fordi hårene hives ud i groretningen. Derfor bliver huden langt mindre irriteret end ved brug af voks, og sukkeret virker rensende, exfolierende og bakteriedræbende. Derfor er risikoen for ømhed, rødme og indgroede hår efter en sukker-behandling også langt mindre. En anden fordel frem for voksen er, at du ikke behøver vente på, at hårene bliver en halv centimeter lange, før du kan få en ny behandling. Sugaringen kan laves så snart, hårene begynder at vokse ud. Metoden er så mild, at du fint kan bruge den over hele kroppen. Og så kan du endda selv nemt lave din egen sugaring-masse!

Fordele:

  • Det tager flere uger, før hårene kommer tilbage – og med tiden kommer der til at gå længere tid mellem behandlingerne
  • Du kan nemt og billigt lave din egen sugaring-masse.
  • Du kan vokse alle områder af kroppen, også ansigt og skræv
  • Det gør mindre ondt end en voksbehandling

Ulemper:

  • Det er dyrt at blive få regelmæssige behandlinger på en skønhedsklinik – de fleste steder koster en sugaring lidt mere end en almindelig voksning
  • Det er ikke alle klinikker, der tilbyder sugaring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.