Havtorn - Et populært bær (Hippophae rhamnoides L.)

Havtorn – Et populært bær (Hippophae rhamnoides L.)

Havtorn vokser i store dele af verden, inklusiv Norden. Havtorn er en busk, som trives i fugtige omgivelser, men oftest findes i tørre, sandede områder, da busken er meget slidstærkt. Selve busken har mange torne hvilket gør det vanskeligt at plukke bærrene. Havtornebær er især indenfor de seneste år blevet kendt som en såkaldt ‘superfood’ på grund af sine sunde egenskaber og gode smag.

Havtorn geAllergivenlig hudpleje - Vølves ansigtsolie med havtorn og hybenskalnnem historien

De gamle grækere var de første til at opdage de helbredende egenskaber. Grækerne fodrede deres heste med blade fra havtornebusken, da det gav hestene flot og skinnede hår. Heraf har bærene fået det latinske navn “Hippo” som betyder “hest”og “phaos” som betyder at “skinne”.

Havtorn har også været anvendt i tusinder af år i den traditionelle kinesiske pharmacutiske verden. Planten bidrager nemlig til en blød og glat hud og beskytter mod solskoldning.

Havtorn i hudpleje

Havtornebær har generelt et langt højere indhold af biologisk aktive stoffer end frugt. Ud over traditionelle vitaminer, er der phenoliske stoffer, der har antioxidant virkning. Antioxidanterne bidrager til et godt helbred og velvære ved at neutralisere frie ilt radikaler og beskytter cellerne. Havtornebær er derfor kendt for deres positive kvaliteter, der bidrager til en god hud og hår.

Havtorns gavnlige virkninger på huden:

  • udglatter huden og beskytter mod solskoldning
  • antioxidant virkning der beskytter mod frie radikaler
  • beskytter hudcellerne
  • tilfører huden masser af fugt

Havtorn hos Vølve

Vølves Ansigtsolie No.1 med havtorn og hybenskal er lavet af udtræk af havtorn, der har trukket i ren rapsolie i flere uger, så alle de gavnlige virkninger kommer med. Olien blandes op med hybenskalsolie, der også har mange gavnlige virkninger på huden. En helt igennem let, skøn og virksom ansigtsolie til tør vinterhud og moden hud.

Vølves ansigtsolie er selvfølgelig helt fri for parabener, konservering, kunstige parfumer og anden skadelig kemi, ligesom de andre produkter. Et håndlavet parfumefrit produkt til naturlig hudpleje.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.