Hårfjerning, kaptitel 2: Hårfjerningscreme - Håndlavet økologisk hudpleje

Jeg ved ikke med jer, men jeg bliver til tider bombarderet med reklamer for diverse hårfjeningsmidler. Og umiddelbart lyder det jo nemt: Smør dig ind i en creme og vupti er hårene væk. Men virker det egentlig? I dette indlæg vil jeg opridse fordele og ulemper ved at bruge hårfjerningscreme. Men først: Hvad er det hårfjerningscreme egentlig?

Hvad er hårfjeningscreme?

En hårfjerningscreme er en creme med diverse kemikalier, der opløser hårene på overfladen af huden. Der findes forskellige cremer, der er beregnet til bikinilinjen, på benene og i ansigtet. Det er meget vigtigt, at du tjekker, om cremen er beregnet til det område, du vil bruge den på – ellers risikerer du udslæt og allergiske reaktioner.

Hårene vokser tilbage lige så hurtigt, som når du barberer dig – men de føles lidt mindre stikkende, da de ikke er blevet skåret over på samme måde. Som med de fleste skrappe opløsende kemikalier, så lugter de ikke ret godt. Derfor tilsætter mange producenter en del parfume for at maskere de uønskede lugte. Det gør de så med mere eller mindre held. Min erfaring er at de alle lugter ret skidt så det er godt med god udluftning på badeværelset.

Hvordan gør man?

Det er vigtigt at følge indlægssedlen til punkt og prikke når du benytter dig af hårfjeningscreme, Ellers kan du i værste tilfælde pådrage dig en kemisk forbrænding. Det er også en god idé at lave en allergi test dagen forinden. Kom cremen på huden i et lille område på størrelse med en en-krone – hvis du ikke får udslæt eller røde pletter inden for de næste 24 timer, burde du kunne tåle den.

Inden du påsmører cremen så vask området med varmt vand og en klud så der ikke sidder rester af f.eks. bodylotion ell. lign. Vær sikker på at der ikke er småsår eller rifter på området. De må nemlig ikke komme i kontakt med cremen. Påsmør derefter cremen og lad den sidde præcis så længe som der står på produktet, hverken kortere eller længere. Når du har fjernet cremen så behandl den med en god  body-oil eller med Vølves Vidundersalve med helende vejbredsekstrakt.

Fordele ved hårfjerningscreme:

  • Cremen er god på følsomme områder som bikinilinje og overlæbe, hvor det kan være svært at komme til med en traditionel shaver
  • Billigere end at få hårene fjernet på en klinik
  • Det er hurtigt og nemt
  • Det er smertefrit hvis du husker at følge anvisningerne

Ulemper ved hårfjerningscreme:

  • Det er ikke alle, der kan få cremen til at virke
  • Du må ikke bruge den, hvis du har rifter eller sår
  • Det lugter og kan svie
  • Hvis du går op i økologi og rene produkter uden kemi, vil du nok ikke bryde dig om at smøre kroppen ind i de stærke kemikalier
  • Du risikerer at få en allergisk reaktion, hvis ikke du er forsigtig
  • Hårene kommer tilbage forholdsvis hurtigt, så du er nødt til at gentage proceduren ret tit

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.