Hårfjerning, kapitel 3: Voksning - Håndlavet økologisk hudpleje

Ok, jeg indrømmer det. Jeg er en kylling og har aldrig turdet at få vokset mine ben. Jeg har derfor måtte indhente viden om emnet blandt kollegaer og veninder. Er du ikke helt bekendt med hvad voksning er, får du hermed en forklaring.

Hvad er voksning?

Der er to måder man kan bruge voks på. Man kan enten få det som et homekit, og selv foretage behandlingen, eller man kan få foretaget en voksning på en klinik. Behandling er den samme. Du (eller en kosmetolog) spreder varm voks ud over det ønskede område. Derefter lægges der et stykke stof ovenpå voksen, som man så bruger til at fjerne voks og hår fra det ønskede område. På den måde bliver hårene revet op med roden, og vender ikke tilbage før flere uger efter. Mange oplever også at hårene bliver tyndere og finere, så man efter et stykke tid ikke behøves at gå helt så ofte. At foretage behandlingen selv kræver lidt finesse. De små stykker stof skal helst afrives i en 40 graders vinkel og det skal gøres ret hurtigt. Derfor er det en god idé at gå til en professionel første gang, så man lige kan lære teknikken at kende før man går i krig på badeværelset.

Den største udfordring med voksbehandlingen er dog uden tvivl smerten. Det gør altså ret ondt at hive hårene ud med rodene. Efter behandlingen kan huden godt være rød og irriteret, så det er en god idé at undgå meget stramt tøj og parfumeholdige produkter på området lige bag efter. Der er fornuftigt at bruge en god bodyscrub et par dage efter for at undgå nedgroede hår i området.

Fordele:

  • Håret fjernes med roden og det tager derfor flere uger før de kommer igen
  • Når hårene kommer igen er de blødere end de var tidligere
  • Det tager forholdvist kort tid at fjerne store områder af hår
  • Voksen kan bruges over hele kroppen – også på overlæben og mellem ballerne 🙂

Ulemper:

  • Det gør først og fremmest ondt!
  • Det kan blive ret dyrt at blive vokset en gang om måneden på klinik
  • Det kan være besværligt at gøre det selv
  • Hårene skal være ca 5 mm lange før du kan fjerne dem med voks. Det betyder at der er perioder, hvor du må tolerere hår på kroppen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.