GRØN SOMMER – Undgå spild og få det optimale ud af dine krydderurter

GRØN SOMMER – Undgå spild og få det optimale ud af dine krydderurter

Undgå spild og få det optimale ud af dine friske krydderurter. Har du også prøvet at købe friske krydderurter ind til en særlig ret, og så efterfølgende stå tilbage med de sørgelige rester, som du ikke fik brugt op inden de visnede hen?

Her kommer et par tips til, hvordan du kan få brugt dine friske krydderurter op og samtidig bevare friskheden. Allersidst i dette blogindlæg får du også et lille bonustips, der kan give din sovs et ekstra pift.

 

Den med vand

Fordel dine krydderurter, hakkede eller blot uden stilk, i mindre mængder i hullerne på en isterningbakke. Hæld derefter vand i bakken og sæt den i fryseren. Når vandet er frosset, har du små portioner af friske krydderurter, som nemt kan tages ud af fryseren og puttes i en varm sovs eller gryderet.

Den med smør og olie

Gør som i det forrige tip, og fordel krydderurterne i en isterningbakke. Herefter hælder du en blanding af smeltet smør og madolie (efter eget ønske) ned i hullerne i bakken og sætter den på frys. Når terningerne er frosne, kan de let tages ud, puttes på en varm pande, og bruges til at stege f.eks. dine friske grøntsager i.

Terningerne kan også laves uden madolie, hvis du foretrækker det.

Krydderurter i din sommerdrink

Krydderurter som gør sig godt i kolde sommerdrinks, eksempelvis frisk mynte eller citronmelisse, kan også fryses ned i isterninger, og kommes i en drink når den serveres. Det ser både flot ud og smager dejligt.

Lav din egen kryddersalt

Læg f.eks. frisk rosmarin eller timian ned i din beholder med køkkensalt. Saltet vil tage smag af krydderurterne, og kan give et ekstra twist til din madlavning.

Bonustip

Har du en sjat med rødvin stående, som du ikke får drukket, så lad være med at smide den i vasken. I stedet kan du fryse den ned som isterninger, og bruge de små portioner af rødvin til at putte i en sovs. Du får dermed brugt rødvinen op, og behøver ikke åbne en hel ny flaske, næste gang du skal smage sovsen til med rødvin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.