Hvorfor skal man bruge scrubs? - Håndlavet økologisk hudpleje

Scrubs eller lotion?

Uanset om du elsker duften af frugt, blomster eller urter, findes der en eksfolierende scrub der passer lige dig. Vi ved alle, at de findes i utallige variationer, men mange af os tager sig ikke tid til at bruge dem. 
Jeg kunne skrive alenlange klummer, om hvorfor det er godt for din hud, men lad os starte med et lident kendt faktum:

90% af de nullermænd, der findes i dit hjem, er faktisk døde hudceller.

Husker du ikke engang i mellem at fjerne de døde hudceller, så kan du også godt holde op med at bruge creme og lotion for at holde huden blød. Ligegyldigt hvor meget bodylotion du lægger på de døde hudceller, er de stadig bare døde hudceller.
 Hvis du virkelig vil have sund glat hud, skal du skifte din lotion ud med en god olieret body scrub og så bruge den i badet i stedet for. Det er også meget nemmere!

Sådan gør du:

Først sæber du krop ind som du plejer og vasker dit hår. Bruger du balsam eller hårkur så putter du det i håret. Sluk for bruseren og tag hvad der svarer til en god skefuld scrub og gnid den så på huden i cirkulære bevægelser. Koncentrer dig om de områder der kræver lidt ekstra TLC, f.eks. albuer, knæ, baller, lår og bryst. Når scrubben er opløst skyller du kroppen med lunkent vand – evt. i forbindelse med at du skyller din balsam eller hårkur ud.

Voila! Babyblød og glat hud, som ikke behøves yderligere lotion.

Det er meget enkelt. Det sværeste er bare at finde den man kan lide.

Du kan også vælge at lave dine egne scrubs. Det kræver en grov salt eller sukker, lidt god planteolie, og, hvis man ønsker det, en æterisk olie. Man kan også tilsætte honning eller appelsin/citronsaft. Gå efter en god fast konsistens.

økologisk scrub

Økologisk scrub

 

Scrub med Vølve

Hos Vølve har vi scrubs til sart hud – baseret på sukker – og til den lidt mere krævende har vi en række saltbaserede scrubs. Er du helt ny til at bruge scrubs kan du prøve Vølves gavepakke. Så får du samtlige 5 scrubs og kan prøve dig frem til din absolutte favorit.

Og når du nu er i gang så¨køb to, nu da du ikke skal bruge helt så meget tid og penge på pudseklude og støvsugning.

Vølve afholder også workshops så dig og dine veninder kan lære at lave den perfekte scrub hjemme hos dig – som I selvfølgelig tager med hjem. Læs mere her.

Skriv gerne en kommentar om hvilken scrub der er din favorit og hvorfor.

En tanke om “Hvorfor skal man bruge scrubs?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få
10% rabat på din første ordre.