Naturlige og håndrørte spaprodukter

Vølve er inspireret af den nordiske mytologiske figur, og bruger kun ingredienser fundet i den nordiske flora. Med Vølves naturlige, håndrørte spa-produkter får man velvære uden at skade miljøet.

Vølve er en ny dansk produktserie med naturlige spa-produkter. Inspirationen til produkterne finder kvinden bag Vølve, Thea, i den nordiske natur. Akkurat som den mytologiske Vølve, der var vikingernes shaman, der behandlede lidelser ved hjælp af urter.

Theas mål for produkterne er klart: ”Vi bestræber os på, at produkterne skal kunne bruges og tåles af alle – også af dem med allergier overfor parfume, duftstoffer, kemikalier og den slags.”. Derfor er produkterne skabt uden brug af skadelig kemi og kunstige farvestoffer. Duftene er fra æteriske olier, som er udvundet fra nordiske planter.

Alt laves for bunden for at sikre, at der ikke er unødvendige og allergifremkaldende kemikalier i produkterne. Til gravide og dem med svær parfumeallergi og duftoverfølsomhed, er der udviklet en serie af neutrale produkter. Selvom det lyder frelst, er produkterne absolut ikke kedelige. Alle kan finde deres favorit blandt duftene og farverne: ”Det er vigtigt for mig, at det udover at være godt for samvittigheden og miljøet også pynter på hylden, og giver mig en fornemmelse af luksus.”

Produkterne lyder poetiske navne som Morgensol og Aftenrøde, og er inspireret af naturen. Indtil videre kan man finde scrubs, shampoos, læbesalver, badesalte, ansigts- og kropsolie samt skin tonic. Alle produkterne særlige egenskaber, og det er muligt at finde en til enhver hudtype og til ethvert problem.

Hvad er en Vølv?

En vølve (alternativt Vala, Spákona) (norrønt: Vǫlva) betegner i den nordiske religion både en kvindelig kultleder og en tilbagevendende mytologisk figur i flere myter. Som kultspecialist blev vølven tillagt spådomsevner og kundskaber i sejd. I myterne synes spådomsevnerne at være forbundet med guden Odins tilstedeværelse. Navnet vølve betyder stav, hvilket også var en del af deres udstyr. Tilsyneladende rejste de rundt i landet sammen med en gruppe af kvindelige hjælpere. Indtil religionsskiftet nød vølverne stor respekt, men senere blev de associeret med skadevoldende magi. I middelalderen fik ordet vølve betydningen heks.